Friday, March 27, 2009

Hebatnya Jadi Wanita...


Ari ni sajer borak2 dengan sorang member online.. borak punya borak kuar plak citer pasal ruitn harian kami..

Kata member tu (su_zaimi) "wanita je yang bole buat banyak kerja dalam satu masa".. memang aku sokong sangat kenyataan tu. Mana tak nyer.. macam kami ni.. bukan jer wanita.. tp wanita @ ibu @ isteri @ berkerjaya @ bisneswoman... perghhh.. banyak tu.. sempat lagi buat bisness online plak...Tu baru watak jer.. cuba diungkaikan tiap2 kerja dalam setiap watak tu.. tak terkira banyaknyer kerja seorang wanita.



Sue kata arini lunch time lama.. tp bagi aku.. lunch time tu masa yang paling bz + memenatkan sangat.. Mana tak nyer, rumah, sekolah & opis dekat jer..time tu la kena amik anak balik sekolah.. uruskan makan minum dorang.. uruskan tuk g sekolah agama.. sambil tu gak.. ngemas rumah.. angkat kain jemuran ( tak angkat kang.. hujan.. naya) kadang2 tu sempat masak lagi... lunch yg cuma satu jam.. (tp selalunyer aku kuar lewat.. so tak smpi 1 jam pun.. huhu) macam2 benda aku bole buat.. (penat tp bangga jd wanita)..

Balik kerja plak... kuar keta terus pegang penyapu dok sapu simen luar plak... daun2 kering berguguran bersepah2 kat depan. Terus ke dapur masak plak... sambil tu jalankan mesin basuh baju.. Nak tengok TV (SPA Q.. huhu) pun sambil berdiri jerk.. takde sempatnyer nak bersantai2 dok melepek.. time iklan berkejar2 potong sayur ke.. masak apa patut.. tak pun ke dapur basuh pinggan...melayan si kecik lagi... harap2 bila hubby balik semua dah siap..

Ada plak member2 suka bila tiba hari jumaat (cam ari ni la..) katanya esok dah cuti.. rehat kat umah 2 hari.. Pada aku pulak.. sabtu & ahad lagi penat... uuwwaa.. time tu la mcm2 kerja melambak... dgn pokok bunganyer.. kasut sekolah anak... baju sekolah nak gosok.. baju hubby nak gosok... nak lap semua abuk2.. korek abuk sana sini.. iskkhh.. bila la nak abis semua kerja tu..

Errkk.. panjang plak entry ni.. kalau nak diciterkan... yang baca pun mesti rasa penat.. hehe.. apapun aku suka dgn rutin aku.. tak penah plak rasa macam beban.. tp seronok.. Ada baby adieff ni lagi la terbatas tuk kuar jumpa kawan2.. ramai call ajak jumpa.. ajak minum.. sowi la.. baby takde orang jaga.. hihi... (lain kali yer Wak Jali, Fai, .. kita borak online jer la.. )

hhmm.. nak out dah.. time amik anak balik sekolah... rutin bermula... huhu...

post signatureumminani mencoret

Cetak Artikel Ini

5 comments:

GeNeRaSi MaLaYSia March 27, 2009 at 7:56 AM  

wanita sememang nya dicitakan untuk menjadi hebat..tak dapat disangkalkan lagi..namun wanita ttp memerlukan lelaki..kerna kedua2 nya adalah saling melengkapi..

p/s : thanks tok sume wanita..

ummi_linde March 27, 2009 at 7:29 PM  

Betul tuh Nani... selagi tak siap kerja rumah, selagi tuhlah tak senang duduk.

Eh, Nani kat Kulai kat mana ek ???

Ummi Nani March 29, 2009 at 5:27 PM  

GeNeRaSi MaLaYSia : TQ eh... takde lelaki tak lengkap plak perjalanan hidup yer..

ummi linde : Hi Linda, Nani stay Taman Putri.. slalu ke Kulai ke?

Nurin Blog March 29, 2009 at 9:43 PM  

Lelaki Pon Hebat ....apa kurangnya...Hehehhehe

Ummi Nani March 29, 2009 at 10:07 PM  

nurin : lelaki hebat dr segi lain wataknyer.. hhmm... yg menarik perhatian bila kami sembang tu.. baru terasa .."balik kerja letak beg.. masak nasi.. sambil tu jalankan mesin basuh kain... lari ke depan angkat kain.. letak dpn tv tuk lipat sambil tgk SPA Q.. iklan jer lari ke dapur potong sayur.. buat rencah tumis... pc kena BUZZ.. layan Ym jap.. online order masuk.. heheh.. dlm masa sejam lebih tu.. macam2 benda buat.. hihi..

Related Posts with Thumbnails

visitors globe

  © Blogger template 'Ultimatum' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP